Dünya

Siber güvenlik, önümüzdeki 10 yıldaki en büyük teknoloji riskidir.

Dünya Ekonomik Forumu’nun her yıl orta ve uzun vadede dünyayı bekleyen riskleri değerlendirdiği Küresel Riskler Raporu’nda bu yıl siber güvenliğe vurgu yapıldı. Berqnet Siber Güvenlik Teknolojileri Genel Müdürü Hakan Hintoğlu, “Siber güvenlik, önümüzdeki 10 yılın en büyük teknoloji riskidir” açıklamasını yaptı.

İş dünyasının her seviyesinde yaşanan hızlı dijitalleşme, işletmeleri siber tehditlere karşı daha savunmasız hale getirdi. Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından yayınlanan son Küresel Riskler Raporu da siber güvenliğin geleceği tehdit eden risklerin tam ortasına geldiğini kanıtladı. WEF’in dünyayı kısa ve uzun vadede tehdit eden risklere ilişkin içgörülerini paylaştığı raporun 18. baskısında, “yaygın siber suçlar ve siber güvensizlik” başlığı ilk 10 risk arasında yer aldı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Berqnet Siber Güvenlik Teknolojileri Genel Müdürü Hakan Hintoğlu, “Raporda da belirtildiği üzere siber riskler sadece iş dünyasını değil, tarımı, suya erişimi, finansal sistemleri, kamu güvenliği, ulaşım, enerji ve iletişim altyapısı.” .

Siber tehditlerin hedefi ve özellikleri değişti

Dünya Ekonomik Forumu’nun Küresel Riskler Raporu’nun ardından yayınlanan Küresel Güvenlik Görünümü raporunda siber tehditlerin özelliklerinin değiştiği vurgulandı. Katılımcıların siber saldırganların işten çıkarmaları ve prestij hasarını hedeflediklerini düşündüklerini öne süren araştırmada, başkanların %43’ünün bir siber saldırının önümüzdeki iki yıl içinde kurumlarını finansal olarak etkileyeceğini tahmin ettikleri yönündeki yanıtlarına dikkat çekildi.

Hızlı dijitalleşmenin üstüne küresel jeopolitik istikrarsızlığın da eklenmesiyle siber tehditlerin derinleştiğini vurgulayan Hakan Hintoğlu, “3CX’e yönelik siber saldırının arkasında Kuzey Kore devleti tarafından finanse edildiği belirtilen bir saldırgan grubun olduğu haberi geldi. iletişim sistemleri sunan , jeopolitik gerilimlerin siber olaylara yansımalarını ilk elden ortaya koyuyor. . Liderlerin öncelikli gündemleri de bu doğrultuda şekilleniyor ve yaşanan olaylar, kuruluşların işleyiş biçimlerini ve yatırım yaptıkları ülkeleri giderek daha fazla etkiliyor.

2022’deki telaş 2023’te de devam ediyor

Küresel danışmanlık şirketi PwC’nin araştırmasına göre 2022’de CEO’ların %58’i siber saldırıları oldukça büyük tehdit olarak görüyor ve en çok bu konuda endişeliler diyen Hakan Hintoğlu, “2023 sonuçlarında enflasyon ve makroekonomik dalgalanmalar başı çekse de , orta ve uzun vadede. Siber risklerin ilk 5 tehdit arasında orta sıralarda yer aldığını görüyoruz. Başkanların bu risklerle başa çıkma yöntemi, üçüncü taraflar için siber güvenlik odaklı denetimleri güçlendirmek ve siber risk yönetimi için iç analizler geliştirmektir. Günümüzde büyük işletmelerin birden fazla ülkede birçok ortakla çalıştığı ve birçok işletmenin büyük teknoloji yatırımları yaparak dijital dönüşüm projelerini yönettiği düşünüldüğünde siber risklere uçtan uca cevap verecek çözümlere olan ihtiyaç artıyor.”

“İş sürekliliği ve itibar için etkin koruma sunuyoruz”

Türkiye’nin %100 yerli Ar-Ge ile geliştirilen ilk Faithful Access Service (SASE) çözümünü sunduklarını vurgulayan Berqnet Siber Güvenlik Teknolojileri Genel Müdürü Hakan Hintoğlu, değerlendirmelerini şu sözlerle tamamladı: “Berqnet olarak geliştirdiğimiz SASE platformu uçtan uca hizmet veriyor. – siber tehditlere karşı aktif savunmayı sonlandırın. . KVKK ve 5651 sayılı kanunlara uygun analizlerimiz abonelik modeli ile Türk Lirası üzerinden fiyatlandırılmaktadır. Birden çok lokasyonda faaliyet gösteren ve çok sayıda cihaz ve kullanıcının bulunduğu ağları yöneten kurumsal şirketler, Zero Trust, Faithful Web Gateway, Threat Blocking, SD-WAN ve güvenlik duvarı. Vazgeçilmez sayılan siber güvenlik çözümlerine tek pakette sahip olabilirsiniz. Hızla ölçeklenebilen altyapımız, yüksek bakım maliyetleri ve bakım süreçleri gerektirmeden, ağ yapılarını bozmadan kolayca devreye alınabilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu