Haber

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore’ye karşı caydırıcılık stratejisini revize etti

Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-Sik ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen toplantıda ülkelerinin Kuzey Kore’ye karşı caydırıcılık stratejisini revize ederek Özel Caydırıcılık Stratejisi (TDS) adlı mevcut belgeyi imzaladı.

Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Güney Kore’nin başkenti Seul’de her yıl düzenlenen 55. Güvenlik Danışma Toplantısı’nda bir araya geldi. İki ülkenin Kuzey Kore’ye karşı uyguladığı caydırıcılık stratejisini 10 yıl aradan sonra ilk kez revize eden bakanlar, “Özel Caydırıcılık Stratejisi (TDS)” adlı güncel belgeye imza attı. Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, revizyonların TDS’yi Kuzey Kore’nin nükleer ve kitle imha silahları da dahil olmak üzere tüm yeteneklerini etkili bir şekilde caydıracak esnek ve etkili bir belge haline getirdiği kaydedildi.

Mevcut belgenin iki ülkenin toplam savunma stratejisine yol gösterici nitelikte olduğu belirtildi.

Pyongyang’ın balistik füze ve uydu fırlatma girişimlerinin yanı sıra Rusya ve silah ticaretini de kınayan açıklamada, “Bakan Austin, ABD’nin tüm savunma yeteneklerini kullanarak, ABD’nin savunma yeteneklerini Güney Kore’ye genişletti. nükleer, konvansiyonel, füze savunması ve nükleer olmayan askeri yetenekler.” “Caydırıcılık sağlama konusundaki kesin kararlılığını yineledi.”

Açıklamada Austin, Kuzey Kore’nin ABD’ye veya müttefiklerine yönelik herhangi bir nükleer saldırının kabul edilemez olduğunun altını çizerek, bu durumun Kim rejiminin sonuyla sonuçlanacağını ifade etti.

ABD uydu verilerini paylaşacak

Açıklamada, tarafların Kore Yarımadası’nda beklenmedik durumlara hazırlık amacıyla askeri tatbikatlar düzenleme konusunda mutabakata vardığı belirtildi. ABD’nin, keşif uydularından gelen bilgileri Güney Kore ile gerçek zamanlı olarak paylaşma konusunda mutabakata vardığı belirtilirken, Japonya ile üçlü güvenlik iş birliğinin de genişletileceği kaydedildi. – SEUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu